Re: Hlasování do Vyvolených z firemního
Existují dvě možnosti:
1. do nákladů uplatníte částku sníženou o 2.800,- a současně uplatníte poměrný odpočet DPH. Pohledávku za zaměstnancem 2.800,- + DPH zaúčtujete přes rozvahové účty
2. Do nákladů uplatníte vše a DPH odečtete v plné výši. V měsíci, kdy jste zjistila, kolik máte přeúčtovat zaměstnanci, zaúčtujete pohledávku za zaměstnancem 2.800,- + DPH. Vše přes výsledkové účty.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
15. 1. 2006 10:39
Dobrý den,
prosím o radu jak naložit s faktrurou na telefon. Zarazila mě výše k úhradě a při podrobnějším studování rozpisu, jsem zjistila, že z jednoho čísla zaměstnanec posílal SMS do Vyvolených. Je to částka 2.800,-Kč bez daně. Je mi jasné, že dát to do nákladu nemůžu. Ale co s DPH, můžu si ho nárokovat z celé faktury nebo ponížené o částku za SMS.
Dále nevím, jakou částkou to dát zaměstnanci uhradit v hovosti do pokladny. Jestli včetně DPH nebo jen těch 2.800,-Kč.
Děkuji za odpovědi