Re: Rozhodný příjem pro příspěvek na byd
OK, jestliže mají tedy rodiče vůči mě vyživovací povinnost - v jaké výši? Jde mi o to, abych si mohla vypočítat zda mám nárok na příspěvek na bydlení nebo ne - a k výpočtu potřebuji znát rozhodný příjem společně posuzovaných osob žijících v jedné domácnosti - pokud žiji sama a nemám příjem (jsem student), tak jakou částku mám brát? Mají rodiče povinnost přispívat mi ve výši životního minima tzn. 2490 + částka životního minima na domácnost?
Díky za odpověď.
Re: Rozhodný příjem pro příspěvek na byd
Myslím, že byste si musela podat žádost o určení výživného od obou rodičů na soud. Ale nevím to jistě. Nebo bude stačit, že do žádosti o příspěvek na bydlení uvedete jakou částku Vám maminka dává (otec Vám nedává nic, viz. výše)? Já bych zavolala na sociálku a zjistila si to. Otázkou je, zda otci ty 4000,- platíte, nebo je to jen jako. Pokud platíte, potom z čeho? Z toho co Vám dá matka?? Nebo chodíte na brigády?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
15. 1. 2006 23:07
Dobrý den, mohl by mi prosím někdo poradit?
Jaká částka se bere jako ROZHODNÝ PŘÍJEM pro posouzení nároku na příspěvek na bydlení jestliže:
- jsem studentka VŠ (23 let) => nezaopatřené dítě
- mám hlášeno trvalé bydliště v bytě, jehož vlastníkem je můj otec (mám s ním podepsanou nájemní smlouvu na 4 000 Kč/měsíc - v tomto bytě žiji sama)
- nemám ŽÁDNÝ příjem kromě přídavku na dítě
Nežiji s otcem ve společné domácnosti, takže nemá teoreticky vyživovací povinnost vůči mé osobě, protože jsem starší 18 let. Když s ním mám ale podepsanou smlouvu na 4 000 Kč na měsíc, tak musím nějak zdůvodnit, kde na to beru peníze - nebo prostě můžu říct, že mi nic nedává?
Děkuji moc za odpověď.