Re: Jak zaúčtovat když zákazník zaplatí
tak dph urcite odvadet nebudete - je to chybna platba, v evidenci si to dejte do prijmu neovlivnujici dan a pak zase odepiste...
Možná je lépe zaevidovat platby navíc k faktuře jako přeplatek a to daňový. Nemusíte si s tím potom dál lámat hlavu, kdyby se platba z nějakého důvodu v tom roce nevrátila, nebo vůbec nevrátila :-) Přeplatek není zdanitelným plněním, proto bez DPH, ale jinak je to dani podléhající příjem. J.F.
>>>>>>Dobrý den,
>>>>>>
>>>>>>rád bych se zeptal, jak mám zaúčtovat do peněžního
>>>>>>deníku situaci, kdy jsem zákazníkovi naúčtoval 199
>>>>>>korun
>>>>>>a on mi na účet poslal korun 200. Mám v tomto případě
>>>>>>uvést DPH které odpovídá 199 korunám a které jsem
>>>>>>nafakturoval, nebo mám DPH spočítat z částky 200
>>>>>>korun?
>>>>>>
>>>>>>Podobný problém mám s jednou dobírkou odeslanou na
>>>>>>Slovensko. Pošta mi z nějakého důvodu strhla z částky
>>>>>>sumu 50 Kč a já teď nevím jaké DPH mám uvést? Zřejmě
>>>>>>to,
>>>>>>které jsem uvedl na fakturu že?
>>>>>>
>>>>>>Předem děkuji za pomoc
>>>>>>Luboš
>>>>>****
>>>>>dph musite strhnout vzdy dle faktury, tech 50 kc
>>>>>posty
>>>>>je poplatek, ten napisete zvlast.... tu korunu si
>>>>>dejte do prijmu neovlivnujici dan :-)
>>>>
>>>*********
>>>tak dph urcite odvadet nebudete - je to chybna
>>>platba,
>>>v evidenci si to dejte do prijmu neovlivnujici dan a
>>>pak zase odepiste...
>>***************************
>>Možná je lépe zaevidovat platby navíc k faktuře jako
>>přeplatek a to daňový. Nemusíte si s tím potom dál
>>lámat hlavu, kdyby se platba z nějakého důvodu v tom
>>roce
>>nevrátila, nebo vůbec nevrátila :-) Přeplatek není
>>zdanitelným plněním, proto bez DPH, ale jinak je to
>>dani
>>podléhající příjem. J.F.
>>**************************
>Velice zajímavý "názor". Zdanitelný příjem ze
>živnosti
>a bez DPH (u plátce)? Jiný kraj, jiný mrav.
Výborně, polemice se nebráním. Takových příjmů, ze kterých neodvádíte DPH je víc, v tuto děsnou ranní hodinu mě napadají různé bonusy, náhrady škody, dary, úroky a jistě je toho víc. Nic ve zlém, ale asi vám zůstalo utajeno, že se nevylučuje dani podléhající příjem nepodléhající DPH a to v žádném kraji :-))) Přeplatek je příjmem a rozhodně bych ho z opatrnosti zaúčtovala jako dani podléhající. J.F.
Už se tady o tom několikrát diskutovalo, dejte si do vyhledávače "Dvojí úhrada faktury" - moc pěkně to tam popisuje Eva M. Ještě to bylo několikrát i jinde na jaké účty dát přeplatky, pokud vás to tedy zajímá, nechce se mi to psát pořád dokola. J.F.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
16. 1. 2006 10:49
Dobrý den,
rád bych se zeptal, jak mám zaúčtovat do peněžního deníku situaci, kdy jsem zákazníkovi naúčtoval 199 korun a on mi na účet poslal korun 200. Mám v tomto případě uvést DPH které odpovídá 199 korunám a které jsem nafakturoval, nebo mám DPH spočítat z částky 200 korun?
Podobný problém mám s jednou dobírkou odeslanou na Slovensko. Pošta mi z nějakého důvodu strhla z částky sumu 50 Kč a já teď nevím jaké DPH mám uvést? Zřejmě to, které jsem uvedl na fakturu že?
Předem děkuji za pomoc
Luboš