Re: Vyúčtování daně z příjmů FO
Zkuste si to vyplnit na těchto stránkách business v šablonách je to zpracováno v excelu a samo se to spičítá. Já jsem to již vyplňovala a do sloupce jsem uvedla opravdu částku která se měla odvést jelikož to už je po slevách na děti. To znamená např. daŇ vyšla 2500 jedna sleva na dítě -500 vyšla daň po slevě 2000. Tudíž mělo být sraženo 2000 a bylo sraženo taky 2 000.
No a který jsem tedy vyplňovala když jsou tam již slevy na dani a bonusy na děti. V roce 2004 to přece nebylo. Tudíž je to vzor č. 11 za rok 2005. Vyplňte si ho bude určitě správný za rok 2004 to byl vzor 10
>>>>Dobrý den,prosím o radu jak vyplnit vyúčtování daně z
>>>>příjmů FO ze závislé činnosti a z funkčních požitků
>>>>za
>>>>rok 2005 kde jsou přidané 2 kolonky a to sl. 5a a 5b.
>>>>Tyto 2 sl. se týkají vyplacených bonusů,to bych
>>>>pochopila, ale nevím co se sl. 2-mělo být sraženo /po
>>>>slevě/, protože další sl. /sl.8/ na tento dále
>>>>navazují.
>>>>Děkuji za radu.
>>>Zkuste si to vyplnit na těchto stránkách business v
>>>šablonách je to zpracováno v excelu a samo se to
>>>spičítá. Já jsem to již vyplňovala a do sloupce jsem
>>>uvedla
>>>opravdu částku která se měla odvést jelikož to už je
>>>po
>>>slevách na děti. To znamená např. daŇ vyšla 2500
>>>jedna
>>>sleva na dítě -500 vyšla daň po slevě 2000. Tudíž
>>>mělo
>>>být sraženo 2000 a bylo sraženo taky 2 000.
>>
Toto není žádné přiznání k DAP FO. To je jenom vzor č. 12, ale je k dispozici pouze v PDF. Přečtěte si o čem píšu, o žádném formuláři na výpočet, nýbrž o řádném DAP.
>>Pozor, ale formulář vzor 12 pro přiznání FO za rok
>>2005 v excelu na těchto stránkách stále chybí.
>No a který jsem tedy vyplňovala když jsou tam již
>slevy na dani a bonusy na děti. V roce 2004 to přece
>nebylo. Tudíž je to vzor č. 11 za rok 2005. Vyplňte si ho
>bude určitě správný za rok 2004 to byl vzor 10
Já nevím, ale nějak mi to nevychází. Pokud dám do sl.2 a 3 částku, která měla být a byla sražena po slevě na děti a zadám danově bonusy, které mám u některých lidí v mínusu (menší daň než je sleva)dostanu se na částku menší, než měla být sražena...:-( Poradíte mi prosím někdo? Mám ty mínusové bonusy tam vůbec uvádět?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
16. 1. 2006 14:00
Dobrý den,prosím o radu jak vyplnit vyúčtování daně z příjmů FO ze závislé činnosti a z funkčních požitků za rok 2005 kde jsou přidané 2 kolonky a to sl. 5a a 5b. Tyto 2 sl. se týkají vyplacených bonusů,to bych pochopila, ale nevím co se sl. 2-mělo být sraženo /po slevě/, protože další sl. /sl.8/ na tento dále navazují. Děkuji za radu.