Re: Tak tohle mi hlava fakt nebere:o)))b
Ted je mě napadá, nemělo by se to udělat i v bance, když mám účet v eurech?A co na začátku roku nechat už tak, nebo přepočítat zpátky?
Re: Tak tohle mi hlava fakt nebere:o)))b
Pokud si dobre pamatuju, tak se k 31.12. prepocitava jen 321 a 311. Takze vemete kurz k 31.12. (letos k 30.12.) a vypocitate kurz. zisk nebo ztratu - proste prepocitate hodnotu te faktury - 563/321 nebo 321/663, dokladem je interni doklad.
Prepocitat musite i zustatek devizoveho uctu a valutovych pokladen.
A zduvodneni? K 31.12., tj. k datu uzaverky musite znat realnou - skutecnou hodnotu svych zavazku, pohledavek, majetku.... a rozvaha atd se sestavuje v Kc (proto ten dev. ucet).
Ty faktury nechate byt, zpatky se k 1.1. neprepocitavaji - ono se vam to srovna pri uhrade...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
16. 1. 2006 14:49
Mužete mi prosím vysvětlit, proč se FP s EU musejí na konci roku znovu přepočítat kurzem (teda ty co nejsou ještě zaplacené)?? Já myslela, že to bude stejne jako s ostatními fakturumi.Prostě si je na konci roku odkontroluji než uzavřu rok a ty co nejsou zaplacené jen převedu do nového roku.Ale tady jsem se dočetla že je to jinak.Prosím jak a proč to tak je??Předem moc děkuji.