Re: založení živnosti
Vidím to jako volnou živnost č. 87 podle nař.vl.č. 140/2000Sb. - název:
Technické činnosti v dopravě- logistické služby, příp.č. 85 - Pozemní doprava, musáíte si byjasnit na ŽÚ podle bydliště, jak to uvidí oni.Bohužel názory úředníků se liší, takže stopro Vám to nemohu říci. K volné živnosti stačí ohlášení, tiskopisy a návod Vám na ŽÚ dají, musíte splňovat pouze všeobecné podmínky provozování živnosti podle § 6 ži.zákona.-věk 18 let, způsobilost k PÚ, bezúhodnnost, doklad o tom, že nemáte dań.nedoplatky,nedoplatky na pojistném a musí Vám ž.list vydat.
Pak už jen procedura přihlášení na OSSZ, zdr.poj., FÚ, pokud budete mít provozovnu, tak ji ohlásit společně na tiskopise s ohlášením živnostri, případně později nejpozději tři dny před zahájením činnosti.Snad jsem na nic nezapomněl.
pája
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
17. 1. 2006 11:19
Dobrý den ,
můžete mi prosím poradit co vše je třeba k založení živnosti -doprava konkrétně- odtah vozidel?(odtahovka).
děkuji K