Re: doklad v DE jak zaúčtovat.....
>>dobrý den chtěla jsem se zeptat: na jaře roku 2005
>>jsme zakoupili nepojízdné havarované vozidlo za
>>25000,- s
>>tím , že ho opravíme a následně prodáme tak jak to
>>děláme i s jinými vozy. Oprava se protáhla až do
>>října
>>2005 a potom jsme zjistili, že by se nám takovéto
>>auto
>>hodilo do podnikání. Celkem i s opravou náklady na
>>opravu70000,- Kč.
>>Znaméná to tedy , že doklady za nákup a opravy nebudu
>>dávat do daňové evidence roku 2005 ale vložím ho do
>>majetku zaplatím silniční daň a postupně budu vozidlo
>>odepisovat několik let. Jeden doklad od klempíře na
>>16000 jsme však uhradili z podnikatelského účtu,
>>ostatní
>>byly hotově. Co s tímto dokladem na 16000 jak ho
>>pojmenovat v DE aby se mi nepromítl jako zdanitelný
>>výdaj ??
>>
Ano, všechny výdaje na toto auto si zapište do deníku jako nedaňový výdaj (i kolek za který auto přihlásíte u Policie i benzín či naftu kterou jste čerpali ještě před přihlášením) vše si potom na zvláštním papíru šečtěte (+ poznamenejte si k částkám čísla dokladů) a částku která Vám vyjde si budete odpisovat. Papír s výpočtama vstupní ceny si připíchněte ke kartě majetku.
>>dát ho jako do osobní spotřeby + něco ??? poraĎte
>>prosím.....
>no já bych dala všechny výdaje související s pořízením
>a opravou
>tohoto vozu jako nedaňový výdaj a koncem roku do
>nákladů jenom odpisy - tzn., že i výdaj z BÚ 16 000 si
>dejte jako výdej nedaňový .
Re: doklad v DE jak zaúčtovat.....
Druhá možnost: všechny doklady nechte v DE jako daňové. Někde si poznamenejte složky vstupní ceny a to nejen pro účely zařazení auta do DHM, ale i pro tabulku E v daňovém přiznání. Tam uvedete jako úpravu, zvyšující základ daně.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
17. 1. 2006 12:48
dobrý den chtěla jsem se zeptat: na jaře roku 2005 jsme zakoupili nepojízdné havarované vozidlo za 25000,- s tím , že ho opravíme a následně prodáme tak jak to děláme i s jinými vozy. Oprava se protáhla až do října 2005 a potom jsme zjistili, že by se nám takovéto auto hodilo do podnikání. Celkem i s opravou náklady na opravu70000,- Kč.
Znaméná to tedy , že doklady za nákup a opravy nebudu dávat do daňové evidence roku 2005 ale vložím ho do majetku zaplatím silniční daň a postupně budu vozidlo odepisovat několik let. Jeden doklad od klempíře na 16000 jsme však uhradili z podnikatelského účtu, ostatní byly hotově. Co s tímto dokladem na 16000 jak ho pojmenovat v DE aby se mi nepromítl jako zdanitelný výdaj ??
dát ho jako do osobní spotřeby + něco ??? poraĎte prosím......