Re: DPH: Platba 30.12. Doklad 1.1.Kam s
No, protože ideální by bylo, kdybyste ten doklad opravil a napsal tam DUZP jako datum přijaté platby.
Re: DPH: Platba 30.12. Doklad 1.1.Kam s
*** Pokud nevedete účetnictví máte povinnost přiznat a odvést daň ke dni UZP: "(3) Při dodání zboží včetně převodu nemovitostí a při poskytování služeb, které uskutečňují osoby, které v souladu s příslušnými předpisy nevedou účetnictví, vzniká povinnost přiznat daň ke dni uskutečnění zdanitelného plnění." Takže správně na fa stanovte DUZP a k tomu dni odvádíte ***
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
17. 1. 2006 13:22
Dobrý den,
mám trochu zmatek kolem zúčtovacích období pro DPH. Dne 30.12.2005 mi přišla na účet platba od zákazníka. Daňový doklad jsem vystavil dne 1.1.2006 s datem plnění 1.1.2006. Teď nevím do kterého období mám DPH započítat.
Myslel jsem si že pro DPH je vždy rozhodující datum zdanitelného plnění, ale mate mě věta z pokynů k vyplnění přiznání DPH:
"V těchto řádcích se uvádí i přijatá platba, která předchází uskutečnění zdanitelného plnění a daňová povinnost vzniká dnem přijetí platby."
Tak to bych si zase myslel platba DPH spadá do IV.2005.
Moc děkuji za každou radu,
Luboš