Re: průměrné ceny pohonných hmot-prosím
Ano. Vy máte jedno vozidlo v majetku a druhé v nájmu. Průměrná cena PHM by se na vás vztahovala pouze tehdy, pokud byste jeli na zahraniční služební cestu a nedokázali byste prokázat nákup PHM v zahraničí. Když budete mít čas a náladu, podívejte se na § 24, odst. 2, písm. k) Zákona o daních z příjmů.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
17. 1. 2006 13:24
Dobrý den,
mám takový pro někoho možná primitivní dotaz,ale já jsem z toho zmatená, protože jsem se s tímhle v praxi ještě nesetkala,
dělám teprve půl roku účetní firmě - s.r.o. a tato firma má dvě auta. Jedno zařazené v obchodním majetku a druhé je na leasing.
U obou aut účtuji dle dokladů nákup pohonných hmot na účet 501.... Tato firma má pouze jednoho zaměstnance a to majitele firmy a ten auta používá.
Teď mi však kolegyně přinesla vytisklý Pokyn D-296 o průměrných cenách pohonných hmot, které lze použít pro výpočet výše náhrady výdajů za spotřebované pohonné hmoty ke stanovení základu daně z příjmů rok 2005.
Nevím jak to mám chápat, jestli to platí pouze pro auto na leasing a dle knihy jízd a cesťáků mám dle těchto průměrných cen spočítat náklady a uplatnit si je a ty pohonné hmoty, které mám zaúčtovány dle dokladů odúčtovat.
Nevím si s tím rady a tak prosím zda by mi to mohl někdo vysvětlit.
děkuju mockrát za odpověď Martina