Re: HPP a DPČ jako souběžný PP
Myslím si, že to špatně nemáte:
záloha na daň se hradí z prac. poměru, ke kterému má zaměstnanec podepsané prohlášení + DPP a DPČ - je li částka vyšší než 5000 (záloha in. 20%). Nemá-li podepsané prohlášení, tak do 5000,-- se hradí srážková daň.
Sice u Vás zaměstnanec podepsal prohlášení - ale to je pro HPP, tak si myslím, že SD 15% na DPČ byla v pořádku.
Re: HPP a DPČ jako souběžný PP
Zrovna jsem přišla ze semináře a u jednoho zaměstnavatele pokud mám podepsané prohlášení tak se vztahuje na všechny prac.poměry, tzn. HPP, DPČ, DPP apod. a žádná srážk. daň -
danit vše dohromady.
Opravit jak to mělo být správně - vypočíst zálohou daň a myslím si, že ze sráž.daně přévést na zálohou daň - zde, ale bude asi penále.
Uvidíte-poraďte se se svým finančním úřadem.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
17. 1. 2006 13:37
Prosím poraďte, jak mám správně opravit svoji chybu, kterou jsem udělala v únoru ve mzdách. Pracovnice měla mzdu za HPP a DPČ v tomto měsíci najednou. Protože mzdový program mi neumožňuje danit společně, zdanila jsem každé zvlášť, ale na HPP jsem měla zálohově po prohlášení danit 15%, DPČ 20%, na konci roku za DPČ vystavit potvrzení o příjmu a provést roční zúčtování včetně DPČ.
(alespoň jsem to takto pochopila od jako informaci k mému účetnímu programu).
Ale omylem jsem zadala na DPČ srážkovou daň (jednalo se o 2100 Kč na DPČ).
Tak a teď nevím, jak z toho ven, abych to té pracovnici udělala dobře a abych i já to měla v pořádku.
Díky za radu.