Re: neplatce DPH
dekuji za rychle odpovedi. jedna se o provize s uskutecnenych obchodu pres internet, napr. na jeden obchod se vztahuje provize 1000kc vc DPH. - prohlehlo napriklad 10 takovych obchodu, tedy jsem chtel fakturovat 10000kc, ale bylo mi receno, ze jakozto neplatce dph musim castku snizit o 19% a tu fakturovat.
---
castka na vasem ucte je vcetne dph. Jelikoz nejste platci dph nemůžete nam danou casku fakturovat, ale musite ji snizit o dph.
---
nechci toto tvrzeni nijak napadat kdyz o tom nic nevim, tak jsem se chtel zde pouze prvne informovat, zda je to tak spravne.
Re: neplatce DPH
Ta provize se vztahuje k nějaké smluvní částce? Nebo jste se dohodli, že Vy dostanete třeba paušál 50.000,- jako provizi? V tomto případě si máte fakturovat celých 50.000,-. Pokud by to vycházelo z nějaké částky (objem obchodů) a provize byla stanovena v %, tak je nutné ji vypočítat z částky objemu obchodů bez DPH a to si budete fakturovat.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
17. 1. 2006 14:13
nejsem platce DPH a nikdy jsem to neresil, vzdy jsem vyfakturoval konecne castky (a teprve pote a z celkovych prijmu pote platil dan z prijmu, ale to s timto nesouvisi).
Nyni ale odberatel tvrdi, ze dohodnuta provize kterou mu mam fakturovat je uvedena vcetne DPH, tedy me jakozto neplatci dph ji nemuze proplatit celou, ale snizenou o dph a teprve tuto castku mam fakturovat Je to pravda?
Predem dekuji za odpoved