Re: ještě jednou SD a zálohy
zÁSADNĚ PÍSEMNĚ. iKDYBY JSTE TAM ŠLA, STEJNĚ TO BUDOU CHTÍT písemně. A uvést č.účtu na které to chcete vrátit.
Re: ještě jednou SD a zálohy
Dobrý den má jmenovkyně Katko,
já jsem přesně tohle řešila vloni. Na FÚ v Ústí nad Labem to chtěli tak, že jsem musela podat i přiznání k siln. dani s tím, že jsem tam uvedla v řádku Celková daňová povinost nulu a skutečně zaplacenou částku na zálohách, vznikl přeplatek, na jehož vrácení jsem přiložila dopis "Žádám o vrácení přeplatku na siln. dani ...."
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
17. 1. 2006 15:23
"Dole" si mě nikdo nevšímá, tak se pokouším probojovat dopředu a zopakovat svůj dřívější dotaz...
Po konečné kalkulaci jsem zjistila, že náklady, které bych mohla uplatnit v souvislosti s použitím automobilu nepřevyšují výši zaplacených záloh. Proto jsem se rozhodla neuplatňovat tento výdaj v DP 2005. Mohu požádat o vrácení zaplacených záloh a jakou formou? Je třeba použít nějaký formulář nebo stačí osobní dopis s žádostí o vrácení přeplatku.
odpověď:
Myslím,že si pletete otázku nákladů ve vztahu k příjmům a dále problém silniční daně. Pokud použijete automobil pro podnikání musíte uhradit silniční daň, která
je nákladem. Zálohy platíte dle používání auta. Pouze jsou-li v nesprávné výši, je možné, že vám vznikl přeplatek o jehož vrácení můžete požádat.
Mě ale šlo právě o to, že bych auto vůbec neúčtovala (podnikala jsem jen 3měsíce, za které jsem zaplatila zmíněnou zálohu předem s tím, že se na konci roku uvidí , teď jsem na MD), protože nebylo nepoužíváno k podnikání. Když už jednou zálohy zaplatím předem a potom zjistím, že jsem třeba z důvodu např. odebrání ŘP :-)) auto vlastně nepoužívala, nedá se už nic dělat a nemohu požádat o vrácení zaplacených peněz? Možná je můj dotaz špatně položený....děkuji za vaši trpělivost.