Re: Nikdo neporadí :-(
Já se domnívám, že budete mít povinnost podávat přiznání až za rok 2006, pokud tedy nemáte žádné jiné příjmy za rok 2005, které by podléhaly zdanění. S tím inkasem a placenými službami - tomu moc nerozumím... Nájemce platí inkaso vám? A vy potom platíte poště?
Ano, ve smlouvě je zvlášt inkaso a zvlášť nájem. Inkaso platí nájemce pronajímateli a ten pak platí zálohy dál. Šlo mi hlavně o tu registraci, kdy napsat datum začátku výdělečné činnosti.
Ne, nemáme žádné oprávnění. Soukromá osoba se rozhodla, že pronajme svůj byt. Má řádnou nájemní smlouvu kde teda začátek nájmu je v říjnu 2005.
Pokud to budou kontrolovat, aby nebyl nějaký průšvih.
Nemám s tímto žádnou zkušenost tak nevím, jak moc velký problém by to mohl být.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
18. 1. 2006 8:11
Dobrý den,
mám prosbu, soukromá osoba pronajímá byt. Začala pronajímat na konci roku 2005. Příjem z pronájmu nebyl vyšší než 15 000,- tedy nemá povinnost podávat daňové přiznání. Bude podávat až za rok 2006. Má povinnost přihlásit se k dani i za rok 2005? Jen se chci ujistit, inkaso a tyto placené služby se do příjmů nezapočítávají..?