Re: společné zdanění ano či ne
Pro Vás je v tomto případě výhodné podat společné zdanění manželů.
Odpočet na manželku správně tušíte, že uplatnit nemůžete,neb její příjem přesahuje 38040. Její příjem se nepočítá v čistém, ale v hrubém.Sociální dávky se nezahrnují.(Podpora v nezam. však není sociální dávka).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
18. 1. 2006 10:08
Prosím poraďte, manželka do srpna roku 2005 byla na podpoře z úřadu práce a od září roku 2005 pracuje s příjmem vyšším než 38040,- kč. To znamená, že si ji nemůžu jako FO, vedu daňovou evidenci, uplatnit jako odpočitatelnou položku z daně, ale pokud mám vysoký příjem nad 150.000,- a ona si vydělala zhruba 40.000,- jaké bude nejlepší řešení pro nás? Máme dvě děti, odpisuji je z daní já. Máme společně zdanit či ne? A ještě dotaz, pokud by manželka vydělala/ asi se to počítá v čistém výdělku, že ano/ pod 38.040,-, můžu si ji uplatnit? Sociální dávky se do příjmu nepočítají? Děkuji