Re: Pronájem
Pokud jste měla příjem ze zaměstnání a potom pouze příjem z pronájmu podáváte daňové přiznání z úhrnu všech příjmů za pronájem - výdaje (skutečné nebo %).
Toto si vedete sama a na FÚ podáváte pouze přiznání.
Přiznání nepodáváte, pokud částka za pronájem nepřesáhla za celý rok 15.000,-Kč.
Děkuji za odpověď.Příjem nepřesáhl 15.000, tím pádem nemusím nikde uvádět příjmy z pronájmu.
*** Obávám se, že jste si ten § nepřečetla pořádně. Těch 15 tisíc se týká CELKOVÝCH příjmů. Pokud máte ještě příjmy ze zaměstnání, pak zřejmě Vaše celkové příjmy přesáhnou 15 tis. Žádné osvobození příjmů z pronájmu do 15 tis. neexistuje. Ve Vašem případě byste nemusela podávat DP, pokud mimo příjmů ze závislé činnosti Vaše další příjmy nepřesáhnou 6 tisíc. V tom paragrafu máte všechny podmínky, kdy je nebo není povinností podávat DP - je jich více ***
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
18. 1. 2006 10:52
Pronajímali jsme v r.2005 byt.Jaké doklady mám na finančáku doložit k přiznání k dani z příjmů fyz. osob,kromě pronájmu jsem i pracovala.Za jakých podmínek nepodléhá tento příjem z pronájmu dani z příjmu?Děkuji.