Re: Daň u DPP (začátečník) - prosím o po
>Od listopadu do prosince jsem měla zaměstnanou paní,
>která byla vedena na UP na DPP. Odměnu jsem vyplatila
>najednou, po provedení úkolu (25 odpracovaných hodin,
>odměna 1 250,-- Kč.)
>Zaměstnankyně měla podepsané prohlášení, takže jsem
>uplatnila odčitatelnou položku na poplatníka, daň mi
>teda vyšla nulová. Tuto zaměstnankyni potom uvedu do
>"Vyúčtování daně z příjmu fyzických osob ze závislé
>činnosti.... za rok 2005. Část mzdy uvedu do listopadu a
>část do prosince nebo celou odměnu uvedu pouze do
>prosince?
Uvedete do toho měsíce, kdy byla vyplacena, tedy do prosince celou a do vyúčtování napíšete do kolonky mělo být sraženo 0 a tak dále dle pokynů. Do přílohy napíšete k 1.12.2005 1 zaměstnanec.
>
>Od včerejška mám zaměstnanou novou pracovnici na DPP,
>která nepodepíše prohlášení (zaměstnankyně vedená na
>ÚP). Předpokládaný počet hodin k splnění úkolu má 100,
>odměna je 5.000,-- Kč. Je možné vyplácet odměnu
>zálohově? Při vyplacení každé zálohy by se odvedla srážková
>daň? V případě, že by se odměna vyplatila až po
>splnění úkolu (2.1.2007) odvádí se srážková daň až po celé
>vyplacení odměny? V roce 2007 by se potom tato záloho
>uvedla do formuláře "Vyúčtování daně vybírané zvláštní
>srátkou..."?
Lze provádět výplatu odměny průběžně vždy za část vykonané práce pokud to máte v dohodě o provedení práce upraveno. Srážková daň se odvádí z částky, kterou vyplatíte a to vždy do konce následujícího měsíce po výplatě tedy např. výplata části v únoru 2006 povinnost odvést sraženou daň do 31.3.2006.
>Předpoládám, že v tomto případě je nuté přihlásit se
>na FÚ k srážkové dani vybírané zvláštní sazbou nebo
>stačí být nadále registrovaná pouze k závislé činnosti?
>Popř. do jaké termínu se je třeba přihlásit na Fú.
Musíte se přihlásit také k srážkové dani vybírané zvláštní sazbou a na konci roku budete podávat vyúčtování srážkové dani podobné jako je ze závislé činnosti. Registrace je do 30-ti od skutečnosti, která zakládá povinnost.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
18. 1. 2006 13:55
Od listopadu do prosince jsem měla zaměstnanou paní, která byla vedena na UP na DPP. Odměnu jsem vyplatila najednou, po provedení úkolu (25 odpracovaných hodin, odměna 1 250,-- Kč.)
Zaměstnankyně měla podepsané prohlášení, takže jsem uplatnila odčitatelnou položku na poplatníka, daň mi teda vyšla nulová. Tuto zaměstnankyni potom uvedu do "Vyúčtování daně z příjmu fyzických osob ze závislé činnosti.... za rok 2005. Část mzdy uvedu do listopadu a část do prosince nebo celou odměnu uvedu pouze do prosince?
Od včerejška mám zaměstnanou novou pracovnici na DPP, která nepodepíše prohlášení (zaměstnankyně vedená na ÚP). Předpokládaný počet hodin k splnění úkolu má 100, odměna je 5.000,-- Kč. Je možné vyplácet odměnu zálohově? Při vyplacení každé zálohy by se odvedla srážková daň? V případě, že by se odměna vyplatila až po splnění úkolu (2.1.2007) odvádí se srážková daň až po celé vyplacení odměny? V roce 2007 by se potom tato záloho uvedla do formuláře "Vyúčtování daně vybírané zvláštní srátkou..."?
Předpoládám, že v tomto případě je nuté přihlásit se na FÚ k srážkové dani vybírané zvláštní sazbou nebo stačí být nadále registrovaná pouze k závislé činnosti? Popř. do jaké termínu se je třeba přihlásit na Fú.
Dotazy a odpověďi k DPP jsem si četla několikrát na těchto stránkách, ale mám dojem, že čím víc je pročítám tím víc jsem ze všecho zmatena.
Mockrát děkuji všem za odpověď a přeji příjemný zbytek dne.