Re: Zrušení výpověďi dohodou
Oběma stranami odsouhlasená dohoda o ukončení prac. poměru nelze jednostranně zrušit, na tom by se zase oba museli dohodnout. Ale jestliže mu zaměstnavatel vyšel vstříc a na dohodu přistoupil s ústním přáním, aby přítel nemarodil, bylo by od přítele krajně neférové, kdyby se hodil marod. (Kdyby byl skutečně marod, tak mu jistě nikdo zazlívat nebude, ale když se ptáte, zda k lékaří jít nebo nejít, tak asi nemocný není).
Děkuji za odpověď, ptala jsem se kdyby šel k lékaři, kdyby tedy onemocněl (během toho měsíce) a co je férové a není v tomto případě bych raději pomlčela.Za těch osm let, co tam pracuje mu nevyšli vstříc ani jednou, když potřeboval něco zařídit na úřadech atd, musel chodit s prošlou občankou a čekat na dovolenou, stálé přesčasy a peníze za to žádné (tedy samozřejmě ano, ale zase mu strhnou za nic z prémií peníze a kde se domůže, nikde)Prý pracují v čistém provoze, přála bych Vám vidět to oblečení (vlastní), špinavé, děravé, poškrábané, popálené ruce,...Vím, že o tom nevíte, rozumím, jak to chápete vy, tak to chápe i můj přítel, ale měla jsem spíš obavy, kdyby opravdu onemocněl, aby mu nedělali prblémy.
pokud má podepsanou dohodu platí to,co se dohodli,a pokud půjde na nemocenskou, je nemocen a zaměstnavatel má smůlu...prostě pracovní poměr skončí dnem,kdy se dohodli a pokud nem.bude pokračovat bude dostávat nem.dávky dokud ho lékař neuschopní...navíc ještě 42 kal.dnů po ukončení pr.poměru může donést tomuto zaměstnavateli neschopenku a ten mu bude vyplácet nem.dávky v ochr.lhůtě....
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
18. 1. 2006 15:27
Přítel požádal o výpověď dohodou, po osmi letech (myslím dobré práce, alespoň mu to tvrdili), neustálých přesčasů, ...Ztel mu nabídl ukončení pracovního poměru k 31.1.2005, pokud bude dělat do konce ledna přesčasy (nikoliv 8 hodin týdně, ale více)+soboty, nedele. Přítel toto vydírání odmítl, ztel nakonec podepsal dohodu k 28.2. s tím, že doufá, že přítel nepůjde marodit. Mohl by ztel dohodu zrušit, když přítel půjde k lékaři?