Re: úroky z úvěru
Trvalé bydliště se prokazuje tak, že tam trvale bydlíte. Platíte poplatky za vodu, elektriku, odpad. Zatím tam místo k podnikání nemáte, tak si můžete odečíst veškeré úroky. Ale s tím trvalým pobytem pozor. Pokud jej nemáte zapsáno v OP, tak bych ty úroky raději oželela. FÚ má vždy pravdu a penále není malé.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
18. 1. 2006 15:56
Prosím o radu:
V r.2005 jsem koupila byt spolu s přítelem. Každý z nás má svou vlastní úvěrovou smlouvu a potvrzení o zaplacených úrocích za r.2005. V podmínkách pro uplatnění odpočtu z daní je, že byt je používán k vlastnímu trvalému bydlení. Jak se prokazuje trvalé bydlení, když trvalé bydliště mám ještě na původní adrese. Mám nárok na odpočet? A navíc je v zákoně ještě věta, že pokud se v bytě podniká, uplatňuje se odpočet poměrnou částí. Já tam budu mít místo podnikání, využívám jen počítač. Jak se stanovuje poměrná část.... ? Předem díky za vyjádření někoho zasvěceného ...!