Re: Společné zdanění manželů
ne musíte oba dva, vy podáte,že máte daňovou povinnost,vyplývajíci ze společného zdanění manželů - vložíte přílohu a manžel taky vloží přílohu a na poslední straně daňového přiznání v kolonce žádosti o vrácení přeplatku rozepíšete - ¨že se jeho přeplatek má vrátit na účet a vaše částka daně v té spodní části tabulky uvede tuto částku s číslem účtu,na který se platí daně fyz.osob a oni to převedou tzn.celkový přeplatek daní za vás oba bude na té žádosti uveden - převeďte si za manželku a oni uvedou u vás datum platby den podání přiznání(31.3.32006) a zbytek pošlete na můj účet č.....
Správně, asi tak zbytek byste posílali, pokud byste si nechali přiznání někým zpracovat :-))) Pokud počkáte, až budou k dispozici tiskopisy, třeba na této stránce, vyplnění bude hračka snad pro každého. Zatím si najděte v této diskuzi odkaz na kalkulačku a zkuste si propočítat, kolik ušetříte :-))) J.F.
>>>>Už vím, že se na nás spol. zdan. manželů vztahuje
>>>>(manžel příjmy ze zaměstnání, já studující/zároveň v
>>>>domácnosti, bez příjmů, 1 dítě 4,5leté). Všude se ale
>>>>píše,
>>>>že daňové přiznání podávají manželé odděleně, každý
>>>>za
>>>>sebe. Musím ho tedý podávat i já v případě, že nemám
>>>>žádné příjmy jen kvůli formalitě, nebo stačí jen
>>>>manželovo s vyplněnou přílohou o spol. zdanění?
>>>>Děkuji
>>>http://www.spolecnezdanenimanzelu.cz/conabizime.html
>>
>>Na tomto webu je uvedena podminka:
>>Máte příjmy pouze ze zaměstnání
>>nebo je jeden z Vás bez příjmů...
>>Tzn. pokud si privydelavam mimo zamestnani na
>>zivnostensky list, tak spolecne zdaneni manzelu
>>nemohu
>>uplatnit ?
>************************
Byla jsem o minutu rychlejší!!! Jaša
>Můžete, to je jen specifická podmínka pro zpracování
>DP na tom webu, všeobecnou platnost nemá :-))) J.F.
>************************
je možno udělat i v případě,kdy manžel podniká, výjimku nám uváděla na školení pouze případ,kdy podnikající manžel má stanoven min.základ daně - pochopila jsem z toho, že když je ve ztrátě nebo nedosáhl rozdílu příjmu-výdajů nejméně min.zákl.daně...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
18. 1. 2006 21:58
Už vím, že se na nás spol. zdan. manželů vztahuje (manžel příjmy ze zaměstnání, já studující/zároveň v domácnosti, bez příjmů, 1 dítě 4,5leté). Všude se ale píše, že daňové přiznání podávají manželé odděleně, každý za sebe. Musím ho tedý podávat i já v případě, že nemám žádné příjmy jen kvůli formalitě, nebo stačí jen manželovo s vyplněnou přílohou o spol. zdanění?
Děkuji