Re: Přiznání k DPH
Účetní musí rozdělit vaše došlé DD na ta plnění, která jste použila jen na vaše uskutečněná plnění s nárokem na odpočet DPH, pak na ta, která jste použila jen na plnění osvobozená od daně bez nároku, u těch se nárok na odpočet DPH neuplatní a nakonec na plnění, která jste použila jak na vaše plnění podléhající dani, tak na plnění osvobozená bez nároku na odpočet, u těch se nárok na odpočet krátí koeficientem podle § 76 zákona o DPH.Samozřejmě se jedná jen o plnění od plátců, u plnění od neplátců není co odpočítávat a tedy ani krátit :-).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
19. 1. 2006 13:55
Prosím Vás o radu. Jsem plátce DPH a mimo jiné provozuji i činnost která je osvobozená od daně bez nároku na odpočet daně. Moje účetní mi řekla, že aby mohla vypsat přiznání k DPH musím spočítat všechny náklady spojené s činností osvobozenou. Nemí možné se s ní na čas spojit. A já teď nevím, zda k tomu potřebuje spočítat výdaje spojené s osvob. činností jen od plátců DPH nebo mám spočítat i od neplátců? Děkuji za radu.