Re: manželka -spolupracující osoba
Od kdy byla příhlášená jako spolupracující na SP a ZP?
A byla manželka na mateřské nebo na rodičovské?
Re: pro LENKU -manželka-spolupracující
Je škoda, že se nepřihlásila již od 1.1. - to klidně mohla, neb k rodičovskému příspěvku si mohla klidně neomezeně vydělávat.
Můžete na ní klidně rozdělit 50:50. Nevím jak velký máte příjem, pokud je vyšší a vy jí rozdělíte 50:50, tak se může stát že na rok 2006 bude platit velké zálohy na SP a ZP, protože těch svých 50% vlastně dosáhla jen od září-prosince.
A pozor, můžete na ní rozdělit maximálně 540.000,-Kč/rok, a nebo
45.000,-Kč/měsíc.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
19. 1. 2006 14:08
Manželka byla do srpna na mateřské, v září šlo dítě do školky a manželka se přihlásila od září jako moje spolupracující osoba. Jak mám rozdělit příjmy a výdaje-můžu 50 na 50% a každý z nás odečíst jedno dítě? (máme dvě děti)