Re: zřizovací výdaje-HIM a DHIM u ŽL-pro
*** Vás, jakožto FO, se týká §5/7 - nezbytně vynaložené výdaje před zahájením činnosti. Takže tyto výdaje (počítač, program, ŽL,..) budou Vaším daňovým výdajem. U IM stanovíte vstupní cenu dle §29 (bude to zřejmě ta kupní cena plus náklady související s pořízením - přečtěte), zařadíte do odpisové skupiny a budete odepisovat - daňovým výdajem budou odpisy.***
Re: zřizovací výdaje-HIM a DHIM u ŽL-pro
asi by bylo dobre rozlisit, o jaky program se jedna - pokud napr. windows, tak bych to secetla dohromady s cenou PC a odepisovala (PC bez windows nepobezi), pokud jde napr. o ucetni SW (tedy nejaky nadstavbovy, tak rovnou do N
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
20. 1. 2006 8:34
Dobrý den,
pročetla jsem diskusi o zřizovacích výdajích a výdaje před zahájením podníkání a jsem z toho jelen.
Jsem jen na ŽL a před zahájením činnosti jsem nakoupila stroj za 180 000 a počítač za 15 000 a program za 40 000.
Takže teď nevím, jestli to mám vše sečíst a pět let odepisovat, nebo jak to udělat. A pokud odepisovat, to mám k tomu přičíst i kalkulačku a náklady za ŽL a takové drobné výdaje, které byly před zahájením činnosti?!
Děkuji
Slávka