Re: Silniční daň, prosím o radu
Pokud jde o nové auto a 1. SPZ byla přidělena až v 01/2006, pak nelze uplatnit odpisy, jelikož auto není způsobilé provozu a samozřejmě nebudete platit SD.
Pokud jde o auto starší, které již SPZ má a v 01/2006 dojde pouze k přepisu držitele auta, pak si můžete uplatnit odpisy již za rok 2005.
SD platit nemusíte, pokud auto nepoužijete k žádné jízdě pro podnikání. Pokud taková situce nenastala, SD platit nemusíte. Jak ale unesete důkazní břemeno, že odpis je nutným výdajem k dosažení, zajištění a udržení příjmů, když jste auto v r. 2005 vůbec nepoužíval, to nechám na vás.
Já bych SD za 12/2005 zaplatila a vykázala v knize jízd alespoň nějaký km služební jízdy (pokud mělo samozřejmě SPZ).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
20. 1. 2006 10:59
V prosinci 05 jsem koupil auto, ale přepis na DI byl proveden až v lednu 06, můžu zařadit auto do majetku a platit silniční daň za prosinec? J