Re: jednatel a vyplaceni zisku po zdanen
Musí být společníkem, musí mít zápis z valné hromady o rozdělení zisku formou notářského zápisu, výplatu může provést při splnění v Obch.Z.,rezervní fond musí naplnit všechny společnosti ze zákona, nezáleží na tom kolik mají společníků.Je to 5% ze zisku do výše 10% ZK, tedy 20 000, pokud je ZK 200 000, což je minimum.
Re: jednatel a vyplaceni zisku po zdanen
Omlouvám se , formu notářského zápisu musí mít smlouvy mezi společností a jediným společníkem dále rozhodnutí valné hromady dle §125/1/c/d Obch.Z. Já jsem si to rozšířila i na rozdělení zisku, děkuji za upozornění.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
20. 1. 2006 19:53
prosim,je sam jednatel sve spolecnosti,nema zamestnance,muze si vyplatit zisk po zdaneni,FU odvede srazkovou dan 15%?a je nejak omezena vyse vyplaceni?a musi,kdyz je sam ve firme tvorit rezervni fond?10000?dekuji moc