Re: Nikdo neví?????
>Kliet má pronájem nebytových prostor.Než začal provoz
>hodně musel rekonstruovat.Mimo jiné musel uložit kabel
>a namontovat elekroměrový rozvaděč.Výše uvedené včetně
>bouracích prací a zemních prací a včetně DPH zaplatil
>přes 50 tis.korun. Dohoda údajně zní, že časem se tato
>částka umoří ve splátkách(čili vystavené
>faktuře.Zaplatil v r.05,ale vystaví fakt. v r.06.Potřebovala bych
>vědět jak zaúčtovat v DE a zda si může uplatnit DPH na
>odpočtu za 12/05. Děkuji.
Chápu dobře? Klient měl dle smlouvy dovoleno, že si provede rekonstrukci a tudíž bude platit nižší nájemné (které bude placeno na základě vystavené faktury od pronajímatele)? Jde o technické zhodnocení (zřejmě do výše 40.000,- bez DPH) pronajatého prostoru, pokud je tato možnost uvedena ve smlouvě, tak si dle mého názoru může tyto výdaje dát do daňových výdajů. A proč vystavená faktura bude až v roce 2006?
Už jsem to asi pochopila, klient ty výdaje za rekonstrukci bude postupně přefakturovávat pronajímateli (od roku 2006), a nájemné platí normálně (ne v nižší výši), takže snad platí, co jsem uvedla výše, pokud je to uvedeno ve smlouvě, tak do výdajů.
Klientovi jde hlavně o to zda si může DPH odečíst.Jenže zatím nemá vůbec od pronajimatele žádnou smlouvu, jak tento kabel bude nakonec zúčtován, což v tuto chvíli a ještě na konci roku a těsně před přiznání DPH je pro mě jako účetní dost prekérní situace.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
20. 1. 2006 20:30
Kliet má pronájem nebytových prostor.Než začal provoz hodně musel rekonstruovat.Mimo jiné musel uložit kabel a namontovat elekroměrový rozvaděč.Výše uvedené včetně bouracích prací a zemních prací a včetně DPH zaplatil přes 50 tis.korun. Dohoda údajně zní, že časem se tato částka umoří ve splátkách(čili vystavené faktuře.Zaplatil v r.05,ale vystaví fakt. v r.06.Potřebovala bych vědět jak zaúčtovat v DE a zda si může uplatnit DPH na odpočtu za 12/05. Děkuji.