Re: Změna prac.doby vdovy po mateř.dovol
Podle Zákoníku práce má zaměstnavatel povinnost Vaší žádosti vyhovět, pokud mu v tomnebrání vážné prov.důvody. Dejte mu písemnou žádost, jakou úpravu PD potřebujete s odvoláním na
ZP - par.156- úprava prac.doby ( pracovní podmínky žen- žena těhotná nebo pečující o dítě mladší 15 let- může žádat o kratší nebo upravenou PD).
Re: Změna prac.doby vdovy po mateř.dovol
Tam je ten zádrhel v tom "pokud mu v tom nebrání vážné provozní důvody", což je různé podle druhu práce, podle provozu podniku apod. Pokud byste nechtěla zkrácenou pracovní dobu, s čím opravdu může být problém, pak ve Vašem případě nevidím nic dalšího zvláštního - píšete přece, je tam existuje pružná pracovní doba.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
21. 1. 2006 18:10
V době pracovního poměru jsem byla vdaná,zhruba po roce práce jsem ovdověla a zhruba za půl roku jsem nastoupila na mateřskou dovolenou.Tato mi končí letos v dubnu a já mám nastoupit zpět do zaměstnání kde byla a pořád je pružná prac.doba.Jelikož mám v péči tři nezletilé děti a chtěla bych do práce nastoupit a požádat o úpravu prac.doby,mám však obavu z možného nevyhovění a možné diskriminace ze strany zaměstnavatele.Chci se proto poradit jak v tomto případě postupovat.