Re: Nesedí stavy účtů
Taky se mi to stalo. Převzala jsem účetnictví v podobném stavu jako vy. Zjistila jsem na úřadech stav a opravila přes 491. V sestavách po minulé účetní jsem totiž zjistila, že takto účtovala co jí nesedělo. (Proto jsem to zpátky přes 491 opravila do reálu.) Nešlo by to ale asi u s.r.o. Přesto po ní zůstaly rozdíly skoro ve všem. Něco jsem dohledala - hlavně 343 - a podala dodat. přznání k DPH. 311 a 321 bych asi řešila odpisem pohledávek do nedaň. nákladů a odpisem závazků do daň. výnosů. Nevím jestli jsem pomohla, ale aspoň můžete být klidná, že nejste sama.
Moc děkuji za reakci. Takže to shrnu: když mám na 343 stav D 69668,66 a má být D 84210, tak zaúčtuji 491/343 14541,34. Problém je v tom, že já nevím čeho se týká 321 a 311 (nemám a nebudu mít doklady - mám jen čísla). Takže u pohledávek na 546 nedaňově/311, závazků 315, 321/648 zdanit a 341 taky pomocí 491, že jo?
*** Je sice na Vás, jak to uděláte ale uvědomte si, že zacházíte s penězma (daňovým základem) Vašeho klienta a možná zbytečně mu zvedáte daňový základ.... ***
>>>>Převzala jsem si účetnictví a nesedí prakticky nic:
>>>>343, 311,315,321,341.345 zjistila jsem na FÚ stavy
>>>>osobního účtu a chtěla bych narovnat 343,341 a 345
>>>>podle
>>>>stavu na FÚ. Není v mých silách dohledat proč to
>>>>vzniklo. Jak se to dá u účtujícího podnikatele
>>>>narovnat?
>>>>Někdo mi radil přes 491, ale moc se mi to nezdá.
>>>>potom
>>>>jsou na 311 a 321 pohledávky z roku 2002, které také
>>>>nenajdu a podle mne jsou již nevymyhatelné. Poradí mi
>>>>někdo co s tím?
>>>Taky se mi to stalo. Převzala jsem účetnictví v
>>>podobném stavu jako vy. Zjistila jsem na úřadech
>>>stav
>>>a
>>>opravila přes 491. V sestavách po minulé účetní jsem
>>>totiž zjistila, že takto účtovala co jí nesedělo.
>>>(Proto
>>>jsem to zpátky přes 491 opravila do reálu.) Nešlo by
>>>to
>>>ale asi u s.r.o. Přesto po ní zůstaly rozdíly skoro
>>>ve
>>>všem. Něco jsem dohledala - hlavně 343 - a podala
>>>dodat. přznání k DPH. 311 a 321 bych asi řešila
>>>odpisem
>>>pohledávek do nedaň. nákladů a odpisem závazků do
>>>daň.
>>>výnosů. Nevím jestli jsem pomohla, ale aspoň můžete
>>>být
>>>klidná, že nejste sama.
>>Moc děkuji za reakci. Takže to shrnu: když mám na 343
>>stav D 69668,66 a má být D 84210, tak zaúčtuji
>>491/343
>>14541,34. Problém je v tom, že já nevím čeho se týká
>>321 a 311 (nemám a nebudu mít doklady - mám jen
>>čísla).
>>Takže u pohledávek na 546 nedaňově/311, závazků 315,
>>321/648 zdanit a 341 taky pomocí 491, že jo?
>
>*** Je sice na Vás, jak to uděláte ale uvědomte si, že
>zacházíte s penězma (daňovým základem) Vašeho klienta
>a možná zbytečně mu zvedáte daňový základ.... ***
*** S pohledávkami a závazky bych zacházela opatrně = snažit se zjistit, zda nejsou uhrazeny. To, že jsou nevymahatelné, ještě neznamená, že zanikly. Teď Vám to nic neudělá ale v případě ukončení činnosti ten stav bude důležitý. Snažte se zjistit skutečný stav ***
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
22. 1. 2006 12:15
Převzala jsem si účetnictví a nesedí prakticky nic: 343, 311,315,321,341.345 zjistila jsem na FÚ stavy osobního účtu a chtěla bych narovnat 343,341 a 345 podle stavu na FÚ. Není v mých silách dohledat proč to vzniklo. Jak se to dá u účtujícího podnikatele narovnat? Někdo mi radil přes 491, ale moc se mi to nezdá. potom jsou na 311 a 321 pohledávky z roku 2002, které také nenajdu a podle mne jsou již nevymyhatelné. Poradí mi někdo co s tím?