Re: boj s dph DE
Opravné přiznání se podává PŘED řádným termínem pro podání přiznání - ten už jste propásla :-) Vy musíte podat DODATEČNÁ přiznání za všechna čtvrtletí, kde byla chyba. Bohužel to nelze vykompenzovat v rámci přiznání za 4.čtvrtletí.
Jen k úvaze předkládám řešení, které je mi při mé lenosti sympatičtější: správné to sice není, ale já bych tu opravu dala jedním zápisem do 4. čtvrtletí. Důvody: pokud dodatečná s doplatkem DPH, máte jistá penále. Pokud dáte teď, penále je pravděpodobné pouze v případě kontroly a to ještě když na to kontrola přijde a bude se jí chtít to postihovat. Rizikem je dvojnásobné penále, to bych uvážila podle výše částky. Někomu může být tento způsob sympatický i z toho důvodu, že nemusíte nikomu hlásit, že jste se spletla, ani šéfovi, ani FÚ. Prostě je to opravené tak, aby se vlk nažral a koza zůstala celá :-) J.F.
Pokud jde o nevýznamné částky, tak bych s Vaším řešením souhlasila, paní Jano F. - zejména pokud by ani nevzniklo penále. Ale pokud jde o vyšší částky, tak bych se toho bála. A pokud pisatelka píše, že to tak dělala celý rok, tak ten rozdíl bude asi dost velký :-(
díky
nejde o velké částky právě že jsou tak nepatrné ,že jsem si toho nevšimla
je to 12 fa kde je částka celkem ve které je zahrnuta částka bez daně nebo 5% dan někde to je a někde ne fa jsou úplně stejné
je mi jasné ,že je to má nepozornost ,ale jestliže z 350fa od jednoho dodavatele je 12 malinko jinak fakt jsem to přehlédla
rozdíl je malý ,ale je to prostě špatně
tak to opravím ve tom čtvrtletí .
Souhlasím, SPRÁVNÉ to není. Opravdu se nechci hádat, vážím si účetních s takovýmito názory, jaké máte vy. Ale pokud ještě odpovíte, souhlasíte prosím s tím, že po mnoha stránkách je toto řešení výhodné, nikoho tím nepoškozujeme a v případě malých částek nic neriskujeme? J.F.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
22. 1. 2006 14:41
prosím o radu,plátce od 2/2005
teď jsem zjistila ,že mám o samého začátku chybu ve výdajích ,dala jsem všede 19% a teď při kontrole jsem zjistila,že na některých dokladech od téže firmy se stejným zboží je někdy prostěněkdy i 5%daň.Je to moje chyba nečetla jsem je důsledně.
jak to mám opravit mohu to spočítat a opravit ve 4čtvrletí nebo musím dát opravné přiznání a pokud ano tak na každé čtvrt.zvlášt?
vážně nevím jak z toho ven nikdy se mi to nestalo.