Re: nesouhlasím!!!!!!!!!!
tak já nevím měli jsme to viz uvedeno a vše jsme museli dodanit
prostě odměna + 19% dph dělá nám to kolem 40tis za čtvrletí
to je dost rána ale správce daně nás vyzval k dodanění i když nám původně říkal viz předchozí výpočet.
raděj prověřte přímo s vaším správcem tem pak bude dělkat kontrolu
Re: nesouhlasím!!!!!!!!!!
Já to počítám zhora. Tak jak je to uvedeno v prvním příspěvku. Přece když dostanu odměnu Kč 5000, tak nemůžu napsat do peněžního deníku, že mám příjem Kč 5950 /5000 + 950 DPH/, to by byl nesmysl nemyslíte? To by mi neseděly peníze v pokladně!
Re: Fú
tak mě to teda nepobavilo,1čtvrt. jsme dělali viz uvedeno při kontrole nám bylo řečeno ,že je to špatně a to správcem daně, museli jsme dodanit,včera jsem po vašich reakcích volala na Fú opět tvrdil náš správce ,že je to tak dobře ,dnes mám domluvenou schůzku na 12h s tím ,že to chci písemně protože mi vaše verze připadne naprosto logická.
Re: Fú
Nedejte se, včera jsem náhodou potkal svého správce daně a tak jsem si to ještě ověřoval přestože to počítám už rok shora. Potvrdil mi, že je to správně tzn. 5000 dostanu 798,50 odvedu (počítal to na kalkulačce 5000/119*19 - neboli 5000 x 0,1597. Stejným způsobem počítám i DPH z tržby za zboží (nemám pokladnu).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
23. 1. 2006 8:47
Prosím Vás, mám v hospodě automaty a jsem plátce DPH. Podle předchozích příspěvků jsem zjistil, že z odměny musím odvádět DPH, ale chtěl bych se zeptat jestli musím počítat DPH z té odměny nebo nad tu odměnu? Př. odměna 5000,--Kč a dph tedy 5000+19% nebo 5000%včetně 19%. Děkuji Jirka