Re: DOHODA o PP prosím o radu
xxxxxxxxx
Sleva na dani (odpočet na poplatníka) nezáleží na výši odměny, nýbrž pouze a jen na tom, zda má poplatník podepsáno prohlášení k dani (pouze u jednoho zaměstnavatele). Jinak si myslím, že jste si odpověděla sama a stejně tak si musíte vybrat sama. ZP a SP se z dohody o provedení práce neodvádí. Zkuste si téma zadat do vyhledávače, nedávno tu probíhala rozsáhlá diskuze na dané téma.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
23. 1. 2006 9:44
Mám takovýto problém.Stojím před otázkou co je pro mě jako pro účetní méně pracné.Budu proplácet pracovníkovi na dohodu o PP částku 20.000,-.Mám to vyplatit během roku na 4krát ,čili do 5000 a odvést jednorázově srážkovou dan ( ani nevím jestli pro rok 2006 zůstává 15 % ???) a nebo jednorázově 20000 a odvést zálohovou ? co to pro mě dál znamená ? platí se ZP a SP ? Mám dojem že jen 20% daně z přímů .Kdo mi poradí co nejjednodušší postup ?Při zálohové dani se oplatní sleva na dani ? na poplatníka ?
Děluji