Re: OP pohledávek-náklady
opravné položky se rouzpoští buď, když pominuly důvody t.j. zaplacením, vyrovnáním při konkurzu a soudním rozhodnutím,splátkový kalendář, postoupením pohledávky atd ,nebo by se měli rozpouštět před prolmčením 4 leté doby ode dne splatnosti, tam máte možnost vytvořené opravné položky dát jako uznatelené a jenom rozdíl je danově neuznatelný.Po promlčení 4 leté doby je vše daňově neuznatelné.Odepsané pohledávky se evidují v podrozvahové evidenci.jinaj se podivejte ná zákon 593/1992 o rezervách tam je to kdy se ruší opravné položky.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
23. 1. 2006 10:47
Dobrý den, ráda bych se na něco zeptala. Jeden rok vytvořím OP k pohledávkám dle zákona o rezervách. Další rok to rozpustím na 546 a 558 daňově a nedaňově dle vytvořených OP. Chci se zeptat, pokud to nerozpustím do N další rok, zaniká mi tak možnost tyto OP rozpustit další roky ? Jde mi o to, že jsme ve ztrátě a nechci ji ještě prohlubovat rozpouštění OP do N.
Děkuji za odpověď
§24/2/y neříká do kolika roků se to má rozpustit.