Re: Pojištění u finančního leasingu
No, my máme různě u Škofinu na leasing stroje i auta.
Pro mne je směrodatný platební kalendář, což je jako jediný daňový doklad. Je tam vypsaná každá splátka, vyčíslené dph. Cokoliv tam píšou, je pro mne zákon, protože
Škofin je chytrý a já mám doklad na více než 10 000 tak si ho nemám co přepočítávát podle sebe. Kdyby tam napsali, že dph = 100% ze splátky, udělám to podle nich :-)
Fakt, beze srandy.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
23. 1. 2006 11:01
Dobrý den, prosím o radu.
Máme stroj pořízený prostřednictvím finančního leasingu. V rámci té samé leasingové společnosti máme sjednané pojištění k tomuto stroji. Pojistné je součástí měsíční leasingové splátky, tudíž si uplatňujeme DPH na vstupu z celé částky a mě by tedy zajímalo, podle jakého právního předpisu je ta leasingová společnost povinna přiznávat DPH, když pojišťovací činnost je považována podle Zákona o DPH za plnění osvobozené.
Děkuji moc za odpověď.