Re: Zřizovací výdaje, zaúčtování
*** Zřizovací výdaje do zahajovací rozvahy nepatří.(Objevily by se tam jen v případě, že byly hrazeny z vkladu). Podle jejich výše se budou buďto odepisovat nebo půjdou do nákladů - u Vás do nákladů - ale až v momentě, kdy je VH přijme. Pak se stanou nákladem a závazkem vůči tomu, kdo je hradil. Ale tohle už tu bylo opravdu stokrát :-)) ***
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
23. 1. 2006 13:23
Prosím, neodkazujte mě na minulé příspěvky, nenašla jsem tam zřetelně to, co potřebuji. :-))
Nově zavedené PÚ, účtový program POHODA. V rámci zavedení a otevření účtů (pomocí účtu 701) mám zaúčtovány zřizovací výdaje takto: 011000/701000 (součást zahajovací rozvahy). Jak tyto výdaje (jedná se o částku 12 000,-) přeúčtovat na náklady (518000, 538000) ?? Chápu to tak, že to nejde vlastně přes pokladnu ? V tom případě, v jaké agendě to provedu ? Nebo to trvale zůstane na účtě 011 ? Děkuji všem, kdo mi poradí. Dana