Re: Minimální daň???
Vždyť vy minumální daň zaplatíte - ze mzdy od zaměstnavatele.
v zakone je upraven minimalni zaklad dane (casto se plete s minimalni dani a pak komplikuje) - za rok se pro zjisteni, zda jste prekrocil ci ne, scitaji veskere zaklady dane, tzn. i z HPP. MZD je stanoven na 107300 (nebo 103700? :-) za rok, takze si myslim, ze hrave presahujete....
vezmete příjem ze zaměstnání + příjem z podnikání př 100tis zaměst+70tis osvč je 170 základ daně a to už jste nad minim.základ
nezapomeňte na odety na poplatníka na děti atd....ale to ještě nic neznamená vypočtete daň celkem ze všeho osvč +hpp odečtete daň zaplacenou zaměstnavatele /dá vám doklad potvrzení o příjmu to je příloha k daň.přiznání/ a teprve po odečtení záloh rozdíl doplatíte
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
23. 1. 2006 14:22
Dobrý den,
když jsem zaměstnám a přitom jsem OSVČ. Musím platit tu minimální daň, i když nemám jako OSVČ velké příjmy, celkem příjem za faktury asi 70000,-Kč.
Děkuji PAvel