Re: Sdružení - zdravotní a soc. pojištěn
Pokud účastníci sdružení nemají jiné vlastní příjmy. lze takto postupovat. O SZ, ZP, silniční daň a jiné očišťuji sdružení a
přičítám každému zvlášť. Pak podle svých příjmů platí rozdílné daně.
Sdružení nemá právní subjektivitu a každý má své IČO i když je účetnictví vedeno na jednoho.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
23. 1. 2006 14:41
Prosím o radu, v příspěvcích níže jsem si přečetla, že zaplacené zdravotní a sociální pojištění účastníků sdružení bez právní subjektivity nelze dělit napůl, že je to výdaj každého z nich. Chtěla jsem se zeptat dle jakého ustanovení? Protože, je to už sice delší dobu, jsem četla, že je to jedno jestli to zahrnete do výdajů a rozdělíte daným poměrem nebo jestli to dáte každému zvlášť. Řeší to nějaký pokyn? Děkuji