Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
23. 1. 2006 16:17
Na FÚ zatím nevědí, jakým způsobem bude probíhat uplatnění výdajových poušálů (za rok 2005) při větším počtu ŽL, ale pravděpodobně bude třeba vše rozepsat asi nejen podle procentních sazeb, ale i podle ŽL, ale na jaký formulář?
Např.: 3x 50% a 2x 60% i když některé činnosti vůbec nevyužívám.
Navíc zatím nemají žádný interní příkaz (generální pardon), v případě dodanění roku 2004. o neplacení penále. Z vyšších částek by mohlo vycházet penále celkem slušné Měl jsem několik vydaných faktur, které mi nebyly na přelomu roku uhrazeny.
Abych se nemusel dohadovat o placení nebo neplacení silniční daně při používání soukromého vozidla, tak ji platit budu. Nevím ale, jestli v tomto případě je možno výdaje s tím spojené následně odečíst od základu daně, nebo je tato platby již jakoby v paušálu.
K tomu stále nevím, jakým způsobem budu paušální výdaje uplatňovat při sedmiměsíčním souběhu s HPP, od té doby jsem pouze OSVČ.
Za reakce a případné objasnění děkuji