Re: Poradí mi někdo?
V každém případě záleží zda dokumenty a případná finanční odměna je napsána na vás bez rozdílu jestli jste ji fyzicky dostala nebo někdo jiný z rodiny. Z dotazu jsem to moc nepochopila. Myslím si, že se posuzuje při přiznávání dávek výše příjmů rodiny. A to co z toho koupíte je v podstatě jedno, protože jednou to váš příjem byl a to co jste pořídili je si myslím moc nezajímá. Ale určitě by bylo lepší se zeptat na příslušném kontaktním místě, které rozhoduje o přiznání příspěvku na bydlení a sociálním příspěvku. Ale myslím si, že pokud skutečně jsou doklady a příjmy napsány na vás tak moc nepochodíte. Pokud byste tuto skutečnost neuvedla, myslím tím, že jste obdržela takové peníze z prodeje, nevím jestli se nevystavujete postihu, že jste neuvedla pravdivé údaje do formuláře.
Re: Poradí mi někdo?
Na kontaktním místě bych se na Vašem místě příliš nerozpovídávala. Vše, co řeknete ... dál už to znáte. Příjem z převodu vlastní nemovitosti /§ 10 odst. 1, písm. b)/ jednoznačně ovlivní výši příspěvku na bydlení a sociálního příplatku. Sociálka si může snadno ověřit na FÚ - asi jste platila daň z převodu nemovitosti. Přímy pro účely těchto dvou dávek státní soc. podpory se posuzují ČTVRTLETNĚ, takže když si v jednom čtvrtletí opomenete dávky vyžádat .... Za další kvartály už budete mít příjmy obvyklé. Nevím, jak je to s přídavky na děti - tam se uvádějí příjmy za celý rok, ale počítám, že tento druh příjmu tam bude také.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
23. 1. 2006 16:21
Prodala jsem dva domy v hodnotě 2mil 400tis.Jsem na rodičovském příspěvku a vždy jsem si žádala o příspěvek na bydlení a sociální příspěvek.můžu si o to žádat i dál nebo ne?podotýkám,že z prvního prodeje jsem peníze já neutržila.Z toho druhého manžel porídil nákladní automobil k podnikání.Doufám,že to někdo pochopil a odpoví.Děkuji