Re: Vyúčtování DzP ze závislé činnosti
pokud jste zaměstnávali zaměstnance a je jedno jestli studenty nebo řádné a nepožádali vás o provedení roč.vyúčtování daní, je vaší povinností vydat potvrzení o zdänitelných příjmech a sražených zálohách(pokud podepsali daňové prohlášení) - i když byla u vás záloha nulová - mohli dělat ještě jinde - zaslat jim - kopii si zakládám...je jedno na jakou smlouvu byli zaměstnáni,pokud vyšla nula a nepodepsali tak by se stejně počítala srážková daň 15% (do 5000 hrubého v měsíci) a ta nevztupuje do roč.vyúčtování daní..., to že nemáte přiděleno DIČ se mi moc nezdá, pokud jste zaměstnával a je jedno na jakou smlouvu - tak se musíte přihlásit k platbě daní ze závislé činnosti a tím by vám přidělili DI'C - ¨je to CZ a rodné číslo...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
23. 1. 2006 21:09
Dobrý den,
mohl by mi, prosím, někdo říct, jestli je potřeba podávat "Vyúčtování daně z příjmů ze závislé činnosti" v případě, že podnikatel zaměstnával pouze studenty na DOPP, jejich měsíční výdělek nepřekročil 3000 Kč, tzn. že při podepsaném prohlášení jim vycházela nulová daň (všechny řádky by byly nulové). A pokud se jedná o stejný případ (studentky, nulové daně), ale jsou zaměstnáni na DOPČ.
V případě, že ano, co napsat do kolonky "DIČ", pokud ho podnikatel nemá přiděleno.
Děkuji za odpověď.