Re: Poraďte,prosím
Jedná se o to, že pokud by váš manžel měl vysoké příjmy a vyplatilo by se vám provést společné zdanění manželů, což znamená, že všechny příjmy se sečtou a rozdělí rovným dílem a potom byste i vy když jste neměla žádné příjmy mohla uplatnit ten odečet na dárcovství a odčitatelnou položku na sebe. Záleží na výši příjmů vašeho manžela.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
23. 1. 2006 23:34
>>>>>Jsem dárce krve,vždy jsem dávala k příloze k daňovému
>>>>>přiznání potvrzení o odběrech(-úleva na dani)u
>>>>>zaměstnavatele.Nyní jsem na mateřské
>>>>>dovolené,zaměstnavatele
>>>>>nemám,jelikož se zrušilo pracovní místo a před
>>>>>nástupem na mate.dov.jsem byla propuštěna.Je nějaký
>>>>>formulář?Děkuji za radu.J.
>>>>
>>>>já tomu dotazu moc nerozumím - jen vám můžu říci,
>>>>pokud vám nebyla sražena zálohová daň v roce 2005,
>>>>nemůžete si uplatnit odečet daru, protože není z čeho
>>>>by vám
>>>>dan byla vrácena. Nevím co máte na mysli tím
>>>>f
>>>
>>>ormulářem ?
>>>
>>>Pokud jste v roce 2005 neměla žádné jiné zdanitelné
>>>příjmy, tak
>>>odpočet daně z titulu dárcovství nelze uplatnit.
>>
>>A kdyby tazatelka uplatňovala společné zdanění
>>manželů
>>?
>Pak to uvede jako odčitatelnou položku v DP, které
>bude vyplňovat z manželových příjmů, 1 odběr á 2000 Kč.
>Potvrzení od transfuzní stanice uschová pro případnou
>kontrolu.
to byla dobrá připomínka s tím společným zdaněním manželů - takhle by na tom mohla "vydělat" - pokud je paní vdaná a ještě by na ní mohl manžel uplatňovat odečet jako na osobu bez příjmů, pokud by se vešla s příjmem za rok 2005 do 38040,- Kč (nezahrnuje se rodičovský příspěvek, mateřská ano)
Nerozumím-...bude vyplňovat z manželových příjmů-tzn.,že do svého formuláře DP budu někam psát manželovi příjmy?
Děkuji moc.