Re: OSVČ - co teď?
>Byla jsem hloupá.. Bývalý přítel mi nakukal že si mám
>udělat ŽL. udělala si a začala s ním podnikat. Ovšem
>všechny prodeje si psal na sebe on. Já si za 7 měsíců
>vydělala doložitelně max. 15tis.
>Kvůli jeho agresivitě jsem se s ním rozešla a on se mi
>přiznal, že mi neodevzdal na FÚ moji registraci. Což
>znamená, že jsem porušila zákon, kde se píše že se mám
>nahlásit do 8mi dnů.
>Co teď?
>
>ŽL mám od 1.6.2005- dodnes. Občas mi přijde nějaká
>tisícovka ze sítě prodejců, kterou jsem měla pod sebou.
>ŽL rušit nechci, protože jinak bych si peníze nemohla
>vyzvednout v korunách, ale jen ve zboží.
>Od 5.10. 2005- dodnes jsem zaměstnanec.
>Neporušuji něco?
Ihned: Dojít na FU a zaregistrovat se dani z příjmu, zajít na svoji zdravotní pojišťovnu + sociálku a přihlásit se i tam. Do 5.10. tam budete hlášená jako OSVČ na hl.prac. poměr a od 5.10. by jste mohla být OSVČ na vedlejší poměr.
Do 31.3.06 podat daňové příznání a zaplatit daně.
>
>
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
24. 1. 2006 13:07
Byla jsem hloupá.. Bývalý přítel mi nakukal že si mám udělat ŽL. udělala si a začala s ním podnikat. Ovšem všechny prodeje si psal na sebe on. Já si za 7 měsíců vydělala doložitelně max. 15tis.
Kvůli jeho agresivitě jsem se s ním rozešla a on se mi přiznal, že mi neodevzdal na FÚ moji registraci. Což znamená, že jsem porušila zákon, kde se píše že se mám nahlásit do 8mi dnů.
Co teď?
ŽL mám od 1.6.2005- dodnes. Občas mi přijde nějaká tisícovka ze sítě prodejců, kterou jsem měla pod sebou. ŽL rušit nechci, protože jinak bych si peníze nemohla vyzvednout v korunách, ale jen ve zboží.
Od 5.10. 2005- dodnes jsem zaměstnanec.
Neporušuji něco?