Re: Společné zdanění - DOTAZ
xxxxxxxxxxx
Mzdová účetní není povinna zaměstnancům vystavovat a počítat daňová přiznání, to je jen věcí samotného poplatníka, zda se rozhodne pro společné zdanění manželů (pokud mají alespoň 1 dítě) anebo si požádají o roční zúčtování, jak píše paní Zdena o odpověď dříve.
Pokud chcete uplatnit společné zdanění, musíte si přiznání vyplnit sám a tak i manželka. Účtárna to za povinnost nemá, ba dokonce nesmí.
Není to nic tak složitého! Účtárny vám dají potvrzení o příjmech, sražených dávkách... a tyto údaje se přesně vypisují do přiznání. Pak už "jen" odpočitatelné položky, výpočet daně odečtení daň.zvýhodnění na děti ... a je to.... Prostě při chvíli přemýšelní, to myslím, zvládne každý. nač za to platit... A když něco nevíte, můžete se tady zeptat, vždy se najde někdo,kdo vám poradí, co tam napsat atd...
ale chodí, ale stát svým dílkem nazvaným "zákon o dani z příjmu" předpokládá, že to musí zvládnou zedník levou zadní, u státního úředníka bych přeci jen předpokládala orientaci v zákonech a vyřizování, tak jaképak povinnosti účetních...nemyslela jsem to ve špatném, jen ať si to zkusí, mi jde hlava kolem jenom slyším o tom,jaké výjimky se zase honí v hlavách naši zákonodárců..a nakonec někteří mají dojem že účetní - to snad ani není práce, to je úchylka...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
24. 1. 2006 18:01
Může mi prosím někdo fundovaně sdělit, jestli je mzdová účtárna povinna vypočítat daňové přiznání při společném zdanění ?? Oba dva jsme státní zaměstnanci, každý u jiné organizace, ale nejde mi do hlavy, když nejsem zběhlý v účetnictví, abych si přiznání počítal sám..Děkuji za odpovědi...