Re: Služební auto a mzda-kdo poradí?
Zaměstnavatel Vám bude přidávat do základu daně 1 % z PC vozidla včetně DPH za každý měsíc pozžívání daného vozidla, odvádí se z toho pouze záloha na daň, nikoli zdravotní a sociální pojištění, PHM si budete platit sama na soukromé cesty? jinak neplatíte pojištění vozidla, opravy apod. v tom je ta výhoda.
Re: Služební auto a mzda-kdo poradí?
Pokud vám dal zaměstnavatel služební vůz, pak s vámi měl sepsat dohodu o užívání služebního vozu. Pokud v této dohodě je zakotveno, že můžete sl. vůz používat i k soukromým účelům, pak se vám ve mzdě bude přidaňovat 1% z PC ceny vozu (včetně DPH a včetně techn. zhodnocení). A pozor, to 1% se přidaňuje i v případě, že vůz během měsíce vůbec soukromě nepoužijete...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
25. 1. 2006 11:05
Jsem zaměstnána jako provozní vedoucí a dostala jsem k užívání služební auot,jak se to promítne v mé mzdě?...Děkuji všem zkušeným za radu.