Re: zdanění - tichý společník
AD1)NE! FO je úplně jiný subjekt který s touto transakcí nemá co dočinění.
AD2)ANO musíte je zdanit a to 15%. Bohužel sem Vás asi zklamal...nelze tak jednoduše kličkovat v zákoně :-).
AD3)Jde o poměr vkladu tichého společníka k základnímu kapitálu sol. Pokud tedy vložíte 150tis a spol. má ZK 150tis máte 50%tní účast na zisku(ztrátě). Je na Vás co s těmi penězi pak uděláte.
Re: zdanění - tichý společník
>Dobrý den. Potřebuji poradit s placením daní.
>1. Pokud vložím jako tichý společník do firmy (zákl.
>kapitál 150.000,-Kč) svých 150.000,-Kč jako tichý
>společník, musí majitel té firmy (s.r.o.), který podniká
>zárověň jako fyz. osoba tento příjem danit?
Nedaní - je to něco jako úvěr, vklad apod.
>
>2. Když dostanu po uzávěrce 50% ze zisku firmy ,kde
>jsem tichý společník, musím tyto peníze přiznat a ještě
>jednou zdanit? Nepodnikám jako fyz. osoba. Jsem v
>hlavním zaměstaneckým poměru u zcela jiné firmy.
Zdanit musí ten, kdo vyplácí - srážková daň 15%
>
>3. Když chci 50% ze zisku (i ztrát), musím vložit di
>firmy stejnou část jako je zákl. kapitál?Nebo to lze
>vyřešit bez peněz. S.r.o. o kterém píšu má zk
>150.000,-Kč A ŽÁDNÝ JINÝ MAJETEK.
Záleží na vaší dohodě (písemné)
>Děkuji
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
25. 1. 2006 12:55
Dobrý den. Potřebuji poradit s placením daní.
1. Pokud vložím jako tichý společník do firmy (zákl. kapitál 150.000,-Kč) svých 150.000,-Kč jako tichý společník, musí majitel té firmy (s.r.o.), který podniká zárověň jako fyz. osoba tento příjem danit?
2. Když dostanu po uzávěrce 50% ze zisku firmy ,kde jsem tichý společník, musím tyto peníze přiznat a ještě jednou zdanit? Nepodnikám jako fyz. osoba. Jsem v hlavním zaměstaneckým poměru u zcela jiné firmy.
3. Když chci 50% ze zisku (i ztrát), musím vložit di firmy stejnou část jako je zákl. kapitál?Nebo to lze vyřešit bez peněz. S.r.o. o kterém píšu má zk 150.000,-Kč A ŽÁDNÝ JINÝ MAJETEK.
Děkuji