Re: Roční zúčtování daně
pokud nepodepíšou prohlášení, roční zúčtování jim dělat nemůžete. Pokud jste jim ze mzdy odváděla srážkovou daň, tzn. pokud mzda v kalend. měsíci nepřekročila 5000 Kč, tak je daň už jednou vyrovnaná a zúčtování taky nelze dělat. Pokud jim byla ale odváděna zálohová daň (mzda >5000), tak mají možnost v prohlášení požádat o roční zúčtování nebo si podají přiznání
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
25. 1. 2006 13:06
Zaměstnáváme starobní důchodce na dobu určitou, a to od 1.1.2005 do 30.6.2005 a následně od 1.9.2005 do 31.12.2005. (Škola)
Nemám od nich podepsané prohlášení, neuplatňují odčitatelnou položku na poplatníka (vzhledem k výši důchodu).
Nyní mi bylo předloženo "Potvrzení o pojistném zaplaceném poplatníkem na soukromé životní pojištění ve zdaňovacím období roku 2005", abych jim toto uplatnila.
Myslím si, že já nemohu, ale přesto se chci ujistit.
Moc děkuji za odpověď.