Re: Nezaměstnaná a DOPP
Jindro, když už budete s ÚP mluvit, zeptejte se na přesná omezení v délce pracovní doby /ta asi u dohody půjde těžko určit, ale alespoň průměrem - učitě nebudete moci vyčerpat celých 100 hodin - je to asi 19 hod. týdně/ a hlavně na výši odměny. Myslím, že je to max. půlka minimální mzdy.
ano u dohody maximum 100 hodin ročně a měsíčně maximálně polovina min.mzdy hrubého...
Na měsíc práce nelze DPP, dále odměna MUSÍ být NIŽŠÍ než 1/2 min.mzdy, řešení bych viděl pr.smlouvu na dobu určitou-1 měsíc a pokud by Vás nevzal na trvalý PP. tak zpátky na ÚP. DPP by šlo pouze na prac.úkol-např. zpracování skladových dokladů, ropzsah práce 5 dnů po 8 hod., odměna 8.000.-Kč, i když byste dělala více hodin. Záleží na zaměstnavateli, na co přistoupí.pája
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
25. 1. 2006 16:45
Dobrý den, potřebuji poradit. Jsem přes rok nezaměstnaná, vedena na úřadu práce. Podporu v nezaměstnanosti již nepobírám. Teď jsem práci sehnala, ale před uzavřením smlouvy o řádném pracovním poměru si mne chce zaměstnavatel vyzkoušet a nabídl mi na měsíc dohodu o provedení práce. Vím, že bych neměla přesáhnout 100 hodin. Zajímá mne však, zda musím tuto dohodu hlásit na úřadu práce a zda by mne v tomto případě nevyřadili z evidence uchazečů o zaměstnání. Nevím totiž, zda se mnou bude zaměstnavatel spokojený a řádnou pracovní smlouvu mi nabídne.
Za odpověď děkuji Jindra