Re: OSVČ vedlejší a silniční daň.
xxxxxxx
To vlastně vyplývá z toho, že auto nemáte vloženo v majetku. Takže za měsíc, ve kterém ho použijete pro podnikání, zaplatíte 1/12 z roční sazby silniční daně, a je to. I kdybyste ho použil pouze jeden den v měsíci, platíte 1/12 (nejde použít 25 Kč na den, to je jenom pro zaměstnance).
Re: OSVČ vedlejší a silniční daň.
x
No, kdybych nebyla tak zbrklá - ono je to vlastně v §9 zákona o silniční dani - u vozidel, u nichž v průběhu zdaň. období vznikne nebo zanikne daňová povinnost, činí daň poměrnou výši daňové sazby odpovídající součinu 1/12 roční daň. sazby a počtu kal. měsíců...... práce kvapná, málo platná....
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
25. 1. 2006 17:44
Jak je to u OSVČ s placením silniční daně. Auto nemá vložené do majetku. Loni jako OSVČ hlavní platil roční sazbu. Mám v hlavě nějaké zatmění. Můžete mi poradit. Děkuji.