Re: Spol zd man -vrácení přeplatku
Prosím Vás, šetřte čas a nevěřte všemu co kdo povídá.
Samozřejmě, že pokud požádáte FÚ o vrácení přeplatku, tak Vám přeplatek vrátí.
A že zaplacená daň by se mohla výkázat v příštím roce jako daňová ztráta :-)))))))) tak to je dobrá BLBOSt!!!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
26. 1. 2006 8:25
Dostala jsem informaci, že pokuď soukromý podnikatel neplatil žádné zálohy na daních, tak mu Fú nevrátí přeplatek na dani. A tento přeplatek si může odečíst příští rok jako daňovou ztrátu.
Přeplatek vzniknul když si podnikatel rozdělil příjmy s manželkou a odečetl si 1 dítě.
Manželka pracovala pouze 4 měsíce a 8 měsíců byla na mateřské dovolené. Ona odvedla na daních 13000,- a když si rozdělila příjmy s manželem a odečetla 38040,- za celý rok nezdanitelného minima a odečetla si 1 dítě, tak má také přeplatek.
Chápu že přeplatek u jednoho manželů se může uplatnit na nedoplatek na druhého manžela . Ale jedna účetní tvrdí , že je blbost aby stát vracel peníze. A daňová poradkyně tvrdí , že je to blbost a u podnikatele si to může odečíst příští rok jako daňovou ztrátu.
Toto jsou už moje dedukce: u zaměstnance který platil zálohy tak mu to asi vrátí , ale nevím jak by to udělali kdyby si zaměstanec dal obě děti do svého daňového přiznání. Tím že zaplatil 13000,- a příjmy si rozdělily vzniknul by přeplatek na dani 14500,- který by se uplatnil na zaplacení daně u manžela. Ale stejně by vzniknul rozdíl, který by Fú mohl a nebo nemohl vrátit.
Děkuji a prosím zkuste zapátrat jak to je . V celé diskuzi kterou sleduji cca 14 dní vždy tvrdíte o vrácení peněz.