Re: Cestovní příkaz
Bez DPH máte diety, ale pokud doklady např. za parkovné splňují všechny náležitosti, DPH si můžete uplatnit. Nárok na odpočet DPH se řídí tím, zda přijaté zdanitelné plnění bylo použito pro uskutečnění vlastní ekonomické činnosti. To, že peníze vyplácíte zaměstnanci, nemá žádný vliv.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
26. 1. 2006 15:27
Dobrý den,jsem začínající účetní a mám v tom trošku hokej... vystavený cestovní příkaz se účtuje bez DPH? Jsou k němu přiloženy daňové doklady jako parkovné... ale když to z pokladny vyplácím zaměstnanci (a zároveň jednateli společnosti), pak se DPH neuplatňuje. Je to tak správně? Děkuji za reakce.