Re: Společné zdanění manželů
>Mám pár dotazů:
>1. Manžel je zaměstnaný a k tomu sem tam podniká na
>ŽL. Pokud budeme uplatňovat společné zdanění manželů,
>může si on ve svém DP uplatnit ztrátu z předchozích let
>nebo ne?
>
>2. Jak je to se zálohami na daň? Já nepracuji, v
>loňském roce jsem pobírala rodičovský příspěvek a kromě
>toho jsem měla příjem ze zaměstnání - asi 11.000 za
>starou dovolenou + příspěvek zaměstnavatele na penzijní
>připojištění. Budu platit zálohy ve výši daňové
>povinnosti připadající na mě (tj. i z manželova příjmu)?
nemusíte platit
>
>3. Umožňuje už legislativa převod přeplatku na dani
>jednoho z manželů na nedoplatek druhého z manželů, a
>pokud ne, je reálné "generální prominutí penále"?
>
na poslední straně je žádost - manžel požádá o převod části na úhradu vaší daně a zbytek na svůj účet...
>Děkuji, nezvládám číst vše, co se o tom kde píše, tak
>snad mi někdo znalejší poradí.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
26. 1. 2006 15:55
Mám pár dotazů:
1. Manžel je zaměstnaný a k tomu sem tam podniká na ŽL. Pokud budeme uplatňovat společné zdanění manželů, může si on ve svém DP uplatnit ztrátu z předchozích let nebo ne?
2. Jak je to se zálohami na daň? Já nepracuji, v loňském roce jsem pobírala rodičovský příspěvek a kromě toho jsem měla příjem ze zaměstnání - asi 11.000 za starou dovolenou + příspěvek zaměstnavatele na penzijní připojištění. Budu platit zálohy ve výši daňové povinnosti připadající na mě (tj. i z manželova příjmu)?
3. Umožňuje už legislativa převod přeplatku na dani jednoho z manželů na nedoplatek druhého z manželů, a pokud ne, je reálné "generální prominutí penále"?
Děkuji, nezvládám číst vše, co se o tom kde píše, tak snad mi někdo znalejší poradí.