Re: Prosím o radu - moc!!!
Bylo by to řešení. Zálohové faktury nejsou výnosem. Jde jen o zálohu. Až na základě úhrady vystavíte daňový doklad s DPH, daňový doklad jde do výnosů a datum uskut. zdan.plnění bude den úhrady. Jde jen o to, že DUZP je buď provedení služby, nebo den úhrady služby a to - co nastane dříve. Zálohovou fakturu by jste museli vystavovat ještě před školením. To můj názor.....
Re: Prosím o radu - moc!!!
Toto nevidím jako řešení, nezaplacení faktury není důvodem k neodvedení DPH a nezdanění, jestliže služba byla provedena.Bylo by to krácení daně a to je trestný čin.
Myslím si, že by bylo lepsí změnit platební podmínky, a školit jen lidi, kteří zaplatí předem na zálohovou fakturu nebo při prezentaci.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
26. 1. 2006 18:09
Dobrý podvečer všem.
Jsme s.r.o. a mimo jiné provádíme školení lidí na různá pojištění pro různé pojišťovny. Nyní jsme spadli do DPH a protože spousta lidí faktury, které obdrží od pojišťovny nezaplatí, tak je různě vymáháme. Chci se zeptat, zda můžu nejdříve vystavit zálohovou fakturu jako nedaňový doklad bez DPH a až po připsání peněz na účet bych jim poslala daňový doklad s DPH. Jen mi není jasné, jaké datum bych tam pak dávala jako datum zdanitelného plnění. A co potom s těmi vystavenými zálohovými fakturami, které nikdy nezaplatí a jdou do daňového základu. Moc děkuji za odpověď.